lördag 20 augusti 2016

Isolering och takbygge

Nu har dom satt upp ny isolering i väggarna i simhallen. Innertaket är helt nedplockat (ungefär 890 plattor). Dom har även rivit ut nästan hela vattenreningen. Borta är dom gamla filtren, nu ska bara den gamla utjämningsbassängen bort också.
Dom har även börjat bygga på det nya yttertaket.


Här stod förut två stora sandfilter och det var ett virrvarr av rör och ledningar. Här syns även väggen till utjämningsbassängen, dit vattnet kommer ner när det rinner över kanten på bassängerna och ner i skvalprännorna. Hela utjämningsbassängen ska bort och ersättas av slutna utjämningstankar, en till varje bassäng.





Här ligger det gamla filtret till stora bassängen i bitar.



Här är det gamla filtret till mellanbassängen och plasken.






















Här kan man skymta grunden till den nya taket.

tisdag 9 augusti 2016

Det går undan!

Jag måste säga att jag är imponerad över hur fort det går med rivandet. Nu har dom tagit ner innertaken i simhallen, i entrén och i damernas omklädningsrum. Dom har även tagit bort allt kakel i damernas duschrum och torkrum. Där blir det helt ombyggt. Bastu och avsvalning flyttas mot väggen mot stora bassängen och duschar blir på motsatt sida, det kommer även sättas upp några båsväggar i duschrummet.






Såhär ser damernas torkrum ut numera.


En närmare bild på "utgrävningen".

onsdag 3 augusti 2016

Utgrävning

Nu har det kommit en grävmaskin som ska gräva bort slänten på baksidan simhallen. För att få plats med den nya vattenreningen måste källaren byggas ut. Då bygger man även ut på övervåningen med ny barnbassäng och bubbelpool.